A University of Southampton kutatói az egyetem hírlevelében számolnak be arról, hogy együttműködve a Vitacress előre csomagolásra alkalmas salátát előállító céggel új, nagyobb tárolási élettartamú bébi salátát kísérleteztek ki. A kísérleti eredményeket a Vitacress beépíti a termesztéstechnológiájába. A salátalevelek szigorú kezelési folyamaton mennek keresztül, és csak a legerősebb levelek nem sérülnek az eljárás során. A genetikailag megfelelő fajták, kis egymásra borult leveleket fejlesztő növények, kiválasztásán túl megállapították, hogy mely genomok felelősek a saláta tartósságáért. Rájöttek arra is, hogy az öntözővíz mennyiségének csökkentése növeli a leszedett levelek élettartamát. Ha a termesztés során az öntözővíz mennyiségét 20%-kal csökkentik, erősebb sejtfalú, ellenállóbb levelek fejlődnek. A salátákat Sainsbury’s élelmiszerláncon keresztül fogják értékesíteni.
Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás